Kejora Development Holding Sdn Bhd

Kejora Development Holding Sdn Bhd

Kejora Development Holding Sdn Bhd

Tentang Kejora Development Holding Sdn Bhd

Kejora Development Holding Sdn Bhd (KDHSB) adalah syarikat milik penuh Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) yang merupakan sebuah agensi di bawah Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB). KDHSB telah diperbadankan pada 4hb April 2011 dibawah Akta Syarikat 1965. Penubuhan KDHSB akan bertindak sebagai syarikat pegangan pelaburan bagi mengukuhkan aktiviti komersial utama yang telah dikenalpasti iaitu pembangunan hartanah, pelancongan dan pertanian.

  • Sektor Hartanah

    Syarikat yang ditubuhkan bagi menjalankan aktiviti dibawah sektor hartanah adalah Kejora Land Development Sdn Bhd. Anak syarikat ini bertanggungjawab dalam mengurus, melaksana dan memajukan aset dan juga tanah-tanah milik KEJORA. Bagi syarikat ini, aktiviti utama yang dijalankan adalah khusus dalam pembangunan hartanah dan juga sebagai ejen jualan unit hartanah. Antara aktiviti pembangunan hartanah yang dijalankan adalah sebagai pemaju projek perumahan, pembangunan perumahan bercampur dan pembinaan perumahan mampu milik.

  • Sektor Pelancongan

    Kejora Hospitality & Services Sdn Bhd adalah merupakan anak syarikat yang bertanggungjawab bagi menjalankan aktiviti dalam sektor pelancongan dan perkhidmatan. Anak syarikat ini akan menjadi peneraju utama dalam sektor perkhidmatan dan pelancongan bajet di Wilayah Johor Tenggara. Aktiviti pelancongan yang dijalankan adalah termasuk menawarkan perkhidmatan penginapan bajet dan menjalankan pembangunan produk pelancongan KEJORA dengan mempromosikan produk-produk pelancongan desa.

  • Sektor Pertanian

    Bagi anak syarikat dibawah sektor pertanian pula, Kejora Agro Sdn Bhd akan mengurus dan membangunkan tanah-tanah pertanian yang sesuai dan berpotensi untuk dibangunkan sejajar dengan matlamat pembangunan pertanian KEJORA. Antara aktiviti pertanian yang dijalankan adalah termasuk menjalankan aktiviti pertanian moden seperti menggunakan teknologi sistem fertigasi yang dapat membantu meningkatkan produktiviti dan hasil pengeluaran produk pertanian. Selain itu, anak syarikat ini juga menjalankan aktiviti perdagangan (trading), dimana pihak syarikat mengumpul dan membekal hasil tani kepada pemborong, peniaga kecil dan juga individu.

Perkhidmatan Kami

Pegangan Pelaburan

Perkhidmatan Perkongsian

Pengurusan Sewa Hartanah

Berita Terkini

342 comments 2020-09-09 / 09:10:16

Majlis Lafaz & Menandatangani Ikrar Bebas Rasuah

Majlis Lafaz & Menandatangani Ikrar Bebas Rasuah Kejora Development Holding Sdn. Bhd. dan Subsidiari pada 09hb September 2020 Lafaz Ikrar Bebas Rasuah diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif KDH, En. Irwan bin A. Rahman dan disaksikan oleh PPj Haslinda binti Hamzah, Ketua Unit Penmas SPRM Johor. Turut hadir di dalam majlis tersebut ialah Pn. Haslinda binti Abu Bakar, Pengarah Kejora Hospitality & Services Sdn Bhd dan En. Mus Irwan bin Misroom, Ketua Unit Integriti Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) .

Read more
130 comments 2020-09-09 / 12:15:11

Lawatan CEO ke Kejora Agro Fertigasi

Sekitar Lawatan En Irwan A. Rahman CEO KEJORA AGRO SDN BHD DAN Team LAKSAMANA BUILDERS SDN BHD Sesi perbincangan bersama dalam penstrukturan dan kaedah untuk memasarkan hasil tanaman melon. Kejora Agro berhasrat untuk memasarkan jualan Rock Melon dan Golden Melon ke pasaran antarabangsa. Diharapkan dengan perbincangan ini, kami dapat menemukan satu titik bagi merealisasikan hasrat ini. Moga apa yang dirancang, di permudahkan.

Read more
1256 comments 2020-09-07 / 11:25:16

Mesyuarat Strategik Kejora Development Holding Sdn. Bhd. , SPACE dan Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA)

Mesyuarat Strategik di antara Kejora Development Holding Sdn. Bhd. bersama ANGKASA dan Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) telah diadakan pada 7 September 2020 bagi merealisasikan pelaksanaan CoopCity Bandar Tenggara. Mesyuarat dihadiri oleh Dato' Abdul Fattah Abdullah Presiden ANGKASA, Naib-Naib Presiden ANGKASA, Datuk Mohamad Ali Hasan dan Dato' Mohd Shukree Che Isa, Ir. Mohd Ramli Parman, Pengurus Besar Bahagian Pengurusan Aset & Hartanah ANGKASA, Tuan Irwan A. Rahman, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Syarikat Kejora Development Holding dan Tuan Abidullah S. Ali, Ketua Unit Pelaburan KEJORA.

Read more

Tender/SebutHarga

Karier

Hubungi Kami

Telefon: +607 822 1212
Ahad - Rabu (8:30am - 5:30pm)
Khamis (8:30am - 4:00pm)
Jumaat, Sabtu & Cuti Umum (TUTUP)

Email: info@kdh.com.my
Web: www.kdh.com.my

Lokasi: PTD 10422 Jalan Ungku Abdul Aziz Kawasan Perindustrian Bandar Penawar 3 81930 Bandar Penawar, Johor